• Novinky

          • Detský parlament Mesta Stará Turá

          • Kto to vlastne je? Skupina deciek z II.stupňa, ktoré sa stretávajú v cévéčku. Plánujú rôzne školské akcie. No na základe ich šikovnosti robia aj mimoškolské akcie. Zvládli a pripravili tvorivé dielne počas trhov, vianočnú hru, mikulášsku párty v Clube 3, valentínske kino a mnoho iného. Nápadov a chuti ich zrealizovať je na rozdávanie. Toto bude generácia, ktorej záleží na našom meste.

            Každoročne sa zvolí predseda parlamentu, ktorý má nielen reprezentatívnu funkciu. Vždy sa volí niekto z deviatakov. No tento rok vyhral Jakub Saukulič zo 6.B. A prečo práve on? Nebojí sa chytiť mikrofón, má prirodzenú autoritu, zmysel pre humor a nebojí sa povedať svoj názor. Ak nemáme dobrovoľníkov povolá svoje dve mladšie sestry. Tak isto šikovné, vždy usmievavé slniečka. Jakub je folklorista, hrá na husliach a niekedy zahrá na nervy učiteľom v škole. Miluje futbal. Je to dokonalý rebel, v živote sa nestratí. Sme naňho hrdí, je to človek na správnom mieste. Jeho meno si zapamätajte určite budete o ňom veľa počuť.

            Dovolím si spomenúť ďalšie silné osobnosti detského parlamentu. Patrí im obrovské ďakujem. Simona Roháčková, Magdaléna Matejaková, Aneta Frnová, Jakub Vakoš, Alexandra Čierniková, Laura Mozolová, Emil Krumnikl a ďalší.